Mnogi roditelji brinu kako će voditi računa o djeci u trenu kad će se ona morati otisnuti u svijet bez da su im roditelji u pratnji. Pametni dječji satovi su svakako jedan od načina da zadržite kontrolu.

Što možete učiniti da biste bolje pratili svoju djecu? I kako možete zaštititi svoje male piliće kad odlutaju dalje od gnijezda? Započnite tako što ćete svojoj djeci reći o tome kakvim odraslima mogu vjerovati kao što su hitne službe, službenici određenih događanja ili zaposlenici (ako ste u trgovini ili zabavnom parku). Iako dječji satovi mogu pomoći, bitno je i educirati svoju djecu za takve slučajeve.

Napravite plan mjesta za sastanak koji ćete lako pronaći i zapamtiti u slučaju da se razdvojite. A kad ste kod kuće, pobrinite se da znaju pravila o priopćavanju svog boravišta i što učiniti ako im se planovi promijene.

Također preporučujemo dječje GPS tragače, a pametni dječji satovi ih danas imaju u sebi. Marke poput AngelSense namijenjene su roditeljima djece s posebnim potrebama pomoću senzorno osjetljivih nosivih predmeta, dok drugi trackeri poput GizmoWatch oponašaju pametne satove za odrasle.

Ovi i drugi vrhunski GPS tragači za djecu omogućuju vam praćenje lokacije vašeg djeteta, a mogu čak i oglasiti alarm ako izgubite djecu u gužvi. To je još jedan od razloga zašto su dječji satovi dobar izbor za sigurnost vašeg djeteta.

Dvosmjerna komunikacija je još jedna značajka koja vam može biti od velike važnosti – omogućuje vam da razgovarate s djetetom putem njegovog tragača poput interfona, tako da ga možete pitati gdje se nalazi ili treba li pomoć.

Značajke poput igara i brojača koraka daju djeci više motiva za nošenje svog tracker-a. Napokon, uređaj nije koristan ako ga vaše dijete ne želi nositi ili koristiti. Samo pripazite da igre ne odvlače previše pažnje jer bi u tom slučaju lako moglo doći do situacije da su dječji satovi veća šteta nego korist.